Lainaa 30 000 euroa

Oletko miettinyt auton ostamista tai kodin remontointia ja kunnostamista? Tällaisissa tapauksissa 30 000 euron laina voi todellakin tulla tarpeeseen. Vaikka kyseessä on varsin merkittävä summa rahaa, voi tämän suuruisen lainan nykyään saada ilman vakuuksia, sekä tarvittaessa nopeallakin aikataululla. Mikäli lainaa hakee yhteishakijan kanssa, voi se vaikuttaa positiivisesti lainapäätöksen saamiseen. Jos lainan käyttökohde on juurikin remontti tai uusi auto, kannattaa lainaa hakea yhdessä mahdollisen kumppanin kanssa. Lainojen ehdoissa ja hinnoissa on kuitenkin suuria eroja. Tästä syystä on tärkeää muistaa kilpailuttaa lainojen tarjoajat ennen päätöksen tekoa.

Googlea tai muita netin hakukoneita käyttämällä löytää paljon erilaisia nettipohjaisia palveluita, jotka listaavat lainojen tarjoajat, ja näyttävät niiden tarjoamat maksimi- lainasummat, laina-ajat sekä arvion lainaan lisättävästä korosta. Tällaisia palveluita tutkiessa huomaa nopeasti, että monet yritykset tarjoavat lainaa jopa 70 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia, mutta moniin liittyy todella suuri korko. Paras tapa onkin käyttää sellaista lainanvälittäjää, joka ei pelkästään listaa eri lainaa tarjoavia tahoja, vaan myös lähettää puolestasi lainahakemuksesi eteenpäin usealle rahoituslaitokselle. Lainanvälittäjä vastaanottaa sekä välittää rahoituslaitoksilta saadut tarjoukset ja niihin liittyvät korot suoraan hakijalle.

Lainalainaaja Summa Maksu Kulut Laina-aika Ikäraja
Zmarta 30 000€ 31 092e 1092e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Lendo 30 000€ 31 092e 1092e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Rahalaitos 30 000€ 31 092e 1092e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Bank Norwegian 30 000€ 30 984e 1-120kk 23v Hae lainaa!

Talous ja dokumentit kuntoon

Ennen kuin lainahakemuksia lähettää, on hyvä tarkistaa, että oma talous on kunnossa. Tämän lisäksi kaikki tarvittavat dokumentit on hyvä hankkia valmiiksi. Jos omassa taloudellisessa tilanteessa on puutteita, tai mikäli tiettyjä dokumentteja ei ole heti saatavilla, voi lainan hakuprosessi turhaan viivästyä, kun pankkien kanssa joutuu viestittelemään ja odottamaan vastauksia. Varsinkin jos lainan saamisen kanssa on kiire, on ainakin nämä, yleisimmät dokumentit, hyvä olla valmiiksi saatavilla: verkkopankkitunnukset kirjautumista varten, virallinen henkilöllisyystunnus, tosite lainanhakijan tuloista sekä työsopimus. Mikäli nämä dokumentit ovat valmiita, voi hakuprosessi alkaa.

Mistä hakea lainaa?

Pankkeja ja muita yrityksiä, jotka myöntävät 30 000 euron suuruisia lainoja on lukuisia. Yhtenä esimerkkinä voidaan tutkia Bank Norwegiania, joka on lainanmyöntäjien edullisemmasta päästä. He tarjoavat lainaa ilman vakuuksia aina 60 000 euroon saakka. Lainan hakemiseen edellytetään puhdasta rekisteriä maksuhäiriöiden osalta, 23 vuoden ikää ja tietoja Suomen väestötietorekisterissä viimeisen 36 kuukauden ajalta. Vaatimusten lisäksi Norwegian suorittaa luottokelpoisuuskartoituksen ja laskee lopullisen korkoprosentin sekä ehdot. Korko on 8,99 % – 22,49 %. Koron suuruuteen vaikuttaa mm. takaisinmaksuaika. Bank Norwegianin lisäksi 30 000 euron lainoja tarjoavat esim. Monobank, Komplettbank sekä suomalainen S-Pankki.

Lainojen myöntäminen liiketoimintamallina

Hait lainaa, mutta hakemustasi ei hyväksytty. Mistä tämä voi johtua? Lainojen myöntämisessä on loppujen lopuksi kyse hyvin yksinkertaisesta liiketoimintamallista. Lainoja tarjoava yritys lainaa asiakkaalle rahaa, asiakas maksaa lainan takaisin, sekä sen lisäksi siihen liittyvät korot. Tällaisessa tilanteessa asiakas sekä yritys ovat tyytyväisiä, sillä asiakas on saanut hankkeensa rahoitettua, ja yritys on tehnyt voitollista liiketoimintaa. Mikäli asiakas ei syystä tai toisesta kykene maksamaan lainaa takaisin, voi yrityksen olla mahdotonta saada rahojaan takaisin edes ulosoton kautta. Tästä syystä lainoja myöntävän yrityksen toimintaan liittyy aina riskejä, jonka takia heidän täytyy arvioida asiakkaansa tarkasti.

Miksi et saanut lainaa?

Hylätyn lainapäätöksen saamiseen voi olla useita syitä. Ne kaikki pohjautuvat asiakkaan maksukyvyn arvioimiseen. Yksi yleisimmistä ja yksinkertaisimmista syistä voi olla se, että hakijan menot ovat suuremmat kuin tulot. Pankit tutkivat asiakkaan tilitiedot ja mikäli he huomaavat, että tilin saldon kasvu on negatiivista, laskee lainan saamisen todennäköisyys. Säännöllinen työpaikka sekä vakituiset tulot ovat usein vaatimus suurehkon lainan saamiseen. Mitä pidempään hakija on ollut työsuhteessa, sitä paremmat ovat mahdollisuudet saada lainaa. Maksuhäiriömerkintä saattaa myös olla ongelma. Lasku, vuokra tai jokin muu maksamatta jäänyt kulu voi estää myönteisen päätöksen saamisen.