Lainaa 10 000 euroa

Elämässä lähes kaikille tulee eteen sellaisia tilanteita, että lainaa kaivataan avuksi esimerkiksi tarpeellisiin hankintoihin. Moneen tarkoitukseen itse asiassa juuri 10 000 euroa olisi sellainen summa, joka auttaisi saavuttamaan hankinnan ostamisen ja tekisi haaveista ja unelmista totta. Tällaisia hankintoja ovat esimerkiksi auto, remontti, unelmamatka tai apu tiukkaan tilanteeseen, kuten työttömyyteen tai lomautukseen.

10 000 euroa on kuitenkin jo sievoinen summa, ja sen lainaamista kannattaa harkita huolella. Laina tulee ottaa varteenotettavaksi vaihtoehdoksi ainoastaan silloin, kun on tarkasti arvioinut pystyvänsä maksamaan sen takaisin sovitussa aikajaksossa.

Suurta lainaa ottaessa kannattaa aina tehdä paperille oman varallisuuden tarkastelu. Kirjaa omat tulot ja menot ylös sekä pohdi niiden mahdollisia muutoksia myös tulevaisuudessa. Budjettia ei kannata tehdä liian tiukaksi, vaan on hyödyllistä jättää hiukan liikkumavaraa. Vain kunnollisen suunnitelman avulla voi selvittää, onko todella varaa ottaa lainaa 10 000 euroa. Mikäli tällaiseen näyttäisi olevan mahdollisuus, voi alkaa pohtia lainanottamispaikkaa. 10 000 euron lainoja tarjotaan jopa vakuudetta melko laajasti internetissä erilaisten rahalaitosten välityksellä. Lainan voi ottaa myös pankista tai joissakin tapauksissa ystäviltä tai sukulaisilta. Tutustu tarkemmin mainittuihin lainavaihtoehtoihin.

Lainalainaaja Summa Maksu Kulut Laina-aika Ikäraja
Zmarta 10 000€ 10 523e 523e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Lendo 10 000€ 10 523e 523e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Rahalaitos 10 000€ 10 523e 523e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Bank Norwegian 10 000€ 10 650e 650e 1-120kk 23v Hae lainaa!

Ystävät ja sukulaiset

Joissakin tapauksissa lainaa voi harkita ottavan ystävältä tai sukulaiselta. Tämä tietysti edellyttää, että heidän varallisuutensa antaa periksi 10 000 euron lainan antamisen. Sukulaisten ja ystävien kanssa lainan ottamisessa kannattaa kuitenkin käyttää erityistä harkintaa, sillä mikäli lainan takaisinmaksu ei hoidukaan sovitulla tavalla, aiheutuu siitä usein poikkeuksetta ongelmia läheissuhteisiin. Mikäli lainan kuitenkin ottaa, on siitä järkevä tehdä virallinen lainapaperi, josta selviää summa, eräpäivä ja säännölliset, järkevät maksuerät. Tällaisessa lainamuodossa etuna on, että sen voi mahdollisesti sopia korottomana. Silloin kummallekaan osapuolelle ei myöskään koidu lainasta esimerkiksi verokustannuksia.

Pankkilaina

Lainasta puhuttaessa tietysti pankki on aina hyvin varteenotettava vaihtoehto. Pankit myöntävätkin 10 000 euron lainoja useillakin eri perusteilla. Usein puhutaan kulutusluotoista, jonka käyttötarkoitukseen velan ottaja pääsee vaikuttamaan. Luotto on siis tarkoitettu esimerkiksi remonttia tai muita isompia hankintoja varten. Pankkien velvoitteet lainan saamista varten ovat yleensä tiukemmat kuin muissa rahoituslaitoksissa, mutta sen saa yleensä kokonaissumman huomioon ottaen edullisemmin. Pankit vaativat mm. isompia palkkatuloja ja joissain tapauksissa myös takaajia. Mikäli takaaja löytyy, saa lainaan usein myös matalamman koron. Muita pankin myöntämiä lainoja 10 000 euron suuruisille summille ovat esimerkiksi käyttölainat ja muut kuluttajaluotot.

Muut rahoituslaitokset

10 000 euron saa tällä hetkellä monesta eri rahoituslaitoksesta jopa ilman takaajia. Usein verkossa toimivat lainayritykset houkuttelevat ottamaan kulutusluottojen tunnusmerkit täyttävät lainat eri tarkoituksiin lupaamalla nopeasti tilille ilmestyviä lainoja matalilla velvoitteilla, mutta lainan kustannukset saattavat nousta yllättävänkin korkeiksi.

Täysin ilman tositteita 10 000 euron lainaa ei tietenkään saa, vaan palveluntarjoajat tarkistavat mm. lainan hakijan iän, kotimaan ja sen, että vaadittava vuosituloraja täyttyy. Lainoja voi joissain tapauksissa ottaa myös yhdessä perheenjäsenen tai asuinkumppanin kanssa, jolloin suurten summien saaminen on helpompaa, sillä molempien tulot otetaan huomioon.

Harkinnan kautta onnistuneeseen lainaan

Oli lainan tarvitseva hankintasi sitten mikä tahansa itsellesi merkityksellinen asia, voi se olla lainan ottamisen arvoinen, mikäli oma varallisuutesi antaa siihen myöden. Joillekin hampaiden hoito kuntoon, maailmanympärysmatka, auton hankinta tai keittiöremontti tekevät sen tietyn muutoksen elämässä parempaan suuntaan. Aina summaa ei ole pystynyt kuitenkaan keräämään etukäteen talteen, jolloin laina tulee ajankohtaiseksi.

Ottipa lainan sitten läheisiltä, pankista tai muista rahoituslaitoksista, kannattaa ennen sen toteen panemista tehdä itselleen kunnollinen maksukykysuunnitelma. Lainapäätöksen jälkeen kunnolliseen lainapaperiin kuuluvat lainan summa, eräpäivä, mahdolliset korot ja maksuerät. Laina on aina laina, ja se on tarkoitettu maksettavaksi takaisin.