Lainaa 50 000 euroa

Nykyään lainaaminen on jokapäiväinen ilmiö, sillä ihmiset tarvitsevat rahaa erilaisiin suuriin ostoksiin ja yllättäviin menoihin. Erilaisiin tarpeisiin on myös olemassa erilaisia lainavaihtoehtoja. Asiakkaan kannattaakin olla tarkkana minkälaisen yrityksen hän valitsee ja myös minkälaisen lainan hän ottaa. Rahoitusyhtiöiden väliset erot koroissa ja muissa kustannuksissa saattavat olla erittäin suuria. Väärän yrityksen valitseminen voi merkitäkin satojen eurojen menettämistä pelkästään tilinhoitomaksuissa. Näiden syiden takia lainapäätös tulisi aina olla harkittu teko ja sopivan lainan löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Pienissäkin lainoissa voi säästää merkittäviä summia panostamalla lainojen vertailuun.

Melkein kaikilla netissä toimivilla rahoituslaitoksilla on useita erilaisia lainatyyppejä. Oikean lainatyypin valinta riippuu aina haettavasta summasta ja myös siitä miten pitkäksi ajaksi asiakas hakee lainan. 50 000 euron lainan kohdalla voidaan puhua kenties pienestä asuntolainasta.

Olisi summa mikä tahansa, nykyään melkein minkä tahansa summan hakeminen on nopea ja helppoa. Hakemuksen voi tehdä omalta tietokoneelta, eikä asiakkaan välttämättä tarvitse lähteä käymään pankissa. Kaikista yleisimmät tarjolla olevat lainavaihtoehdot ovat kulutusluotto, pikavippi, luottotili ja asuntolaina. Käymme seuraavaksi yleisimmät vaihtoehdot vähän tarkemmin läpi, jonka jälkeen katsotaan miten kannattaa valita 50 000 euron lainan.

Lainalainaaja Summa Maksu Kulut Laina-aika Ikäraja
Zmarta 50 000€ 53 136e 3136e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Lendo 50 000€ 52 884e 2884e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Rahalaitos 50 000€ 52 626e 1-120kk 20v Hae lainaa!
Bank Norwegian 50 000€ 51 364e 1364e 1-120kk 23v Hae lainaa!

Erilaiset lainatyypit

Erilaiset pikalainat tai pikavipit ovat käteviä lainoja, joita voi hakea erittäin nopeasti netistä. Haettavat summat vaihtelevat aina 100 eurosta tyypillisesti 10 000 euroon saakka. Kulutusluotto sen sijaan muistuttaa tosi paljon pikalainoja, mutta haettava summa voi tässä tapauksessa olla jopa 50 000 euroa. Asiakas voi myös ottaa lainan käyttämällä luottokortin. Luottokortissa voi olla pankin asettama luottoraja, jonka asti asiakas voi ottaa vapaasti luottoa. Luottorajat vaihtelevat todella paljon, mutta voivat olla jopa 10 000 euroa. Vakuudettomia lainoja sen sijaan saa tyypillisesti 50 000 euroon saakka, jonka jälkeen on laitettava oma omaisuus lainan vakuudeksi.

Sopiva vaihtoehto 50 000 euron lainalle

Kuten yllä jo mainittu on täysin mahdollista saada 50 000 euron pikalainan esimerkiksi kulutusluotolla. Tämä ei ole kuitenkaan aina helppoa ja rahoitusyhtiöt edellyttävät puhtaan maksumerkintähistorian. Sen lisäksi tällaisen lainan korot saattavat nousta todella korkeiksi. Todellisuudessa ei ole olemassa montaa luotonantajaa, joka antaisi 50 000 euron lainan ilman vakuuksia. Usein asiakkaan pitää hakea 50 000 euron vakuudettoman lainan lainavälittäjän kautta, joten prosessi voi viedä aikaa. Todellisuudessa paljon edullisempi vaihtoehto 50 000 euron lainalle on perinteinen pankkilaina. Tässä tapauksessa asiakkaalta kuitenkin vaaditaan omaisuutta lainan vakuudeksi.

Miten löydän edullisemman vaihtoehdon?

Asiakkaan tarjolla on paljon erilaisia lainoja sadoilta rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta. Miten sitten pystyy valitsemaan sen edullisemman vaihtoehdon? Tässä tilanteessa asiakkaan avuksi tulevat erilaiset lainavertailut ja lainojen kilpailutukset. Lainavertailun tärkeimpänä tehtävä on selvittää lainan todelliset kulut ja siihen kuuluu paljon enemmän kuin pelkät korot. Lainan kokonaiskulut saadaan laskemalla yhteen kaikki kulut kuten avausmaksu, korot, tilinhoitomaksu ja muut kulut. Lainoja voi vertailla itsenäisesti, mutta tämä voi viedä paljon aikaa. Onneksi asiakkaan tukena on paljon erilaisia yrityksiä, jotka vertaavat lainoja hänen puolesta ja vielä kaiken lisäksi usein ilmaiseksi.

Yhteenveto

Ihmiset hakevat monenlaisia lainoja erilaisiin tarkoituksiin. Lainan valintaan vaikuttavat ihmisen omat tarpeet kuten lainattava summa ja lainan maksuaika. 50 000 euron lainan voi hakea esimerkiksi kulutusluottona, mutta siinä tapauksessa lainan kulut voivat olla suuret. Sen lisäksi harva rahoitusyhtiö tarjoaa sellaisen lainatyypin. Sen sijaan asiakas voi hakea perinteisen pankkilainan, mutta hänen täytyy kirjata omaisuutta lainan vakuudeksi.

Sopivimman lainan löytämiseksi asiakkaan kannattaa vertailla lainoja joko itsenäisesti tai ulkopuolisen tahon avulla. Tämä on monesti ilmaista ja helppoa. Kokonaisuudessa voidaan todeta, että laina-asioissa ei kannata kiirehtiä ja valita sopiva vaihtoehto harkiten.